Промоција – Едукативни работилници за трудници – 990 ден.

Eдукативни работилници за трудници и мајки
3 работилници во времетрење од 6 часа (секоја работилница по 2 часа)
ПРОМОТИВНА ЦЕНА 990 ДЕН.

Периодот на очекување дете може да биде истовремено едно од најубавите животни искуства, а од друга страна, пак, може да биде период исполнет со стрес, променливо расположение, загриженост и неизвесност околу породувањето и одгледувањето на бебето. Едукативните работилници се наменети за сите трудници кои сакаат психолошки да се подготват за периодот на породување и доаѓање на новороденчето на свет. Бидејќи  бременоста носи предизвици, психолошката едукација е одличен метод преку кој се учат техники за намалување на анксиозноста и неизвесноста, се прави психолошка подготовка за полесно и помалку стресно породување како и полесно пребродување на периодот на адаптација со новороденчето.

На работилниците може да учествуваат и мајки кои го поминале породувањето, а сакаат да се подготват за се́ што ги очекува натаму. Преку едукативните групи се учи како полесно да се одговори на потребите на бебето, се помага во зајакнување на врската помеѓу партнерите и наоѓање заеднички јазик околку одгледувањето на детето.

На работилниците ќе стане збор за породувањето, доењето, емоциите, за постпородилната депресија и како полесно да ја препознаеме. Ќе зборуваме за тоа што ве очекува во првата година помината со вашето бебе. Ќе имате можност да учите искуствено и да се запознаете со трудници и мајки кои сакаат да дознаат повеќе за своите доживувања, стравови и да споделат убави искуства.

Минимален број на учесници на работилниците е три (3).

Работилниците се предвидени да започнат во октомври, а термините ќе бидат договорени дополнително. За подетални информации јавете се на 075 22 11 02 или на mozaik.sovetuvaliste@gmail.com

Работилниците ги води м-р Надица Скепароска-Петковска, психолог и практикант на трансакциска психотерапија. Работилнците ќе се одвиваат во пријатната атмосфера во просториите на Советувалиште Мозаик.
index

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: